Paus

Publicerat: 2009-09-30 Kl: 20:30:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu när danne har varit hemma så har jag inte suttit vid datorn. Vi har sett på film o myst o grejer :) Nu har han åkt igen och jag har ingen aning om när han kommer hem, men det lär nog visa sig imorron.

Sitter och pratar med msn terrarn, Emma. Så det är lite svårt att skriva där o blogga samtidigt för hon skriver ETT ord sen trycker hon på enter så kollar man inte på tio sekunder då är det bara att scrolla ihjäl sig!

Var på stan innan jobbet eftersom William ska komma till dagis halv tio ons/tors. Så jag köpte ett par höst skor till han, fodrade gummistövlar o spindelmannen mössa o vantar i jätte fin blå färg :) Skorna tyckte jag dock var lite stor så jag tar nog en mindre storlek imorron OM det finns. Vill ju inte hålla med om att det finns överdrivet mycket barnskor!! :S Man vill ju inte heller slänga ut flera hundra på ett par höst skor som ska användas i en månad max.
 
Dom skorna mamma köpte till William häromdagen. Trodde jag var vanliga enkla vinterskor men när jag var inne på en skoaffär idag(minns icke namnet) är dom utsedd till bästa barnvinterskon nu i år. Eftersom det var på skopunkten så tror jag alltid att dom har sämre Bskor men det visade sig att dom som man köper på Skopunkten kostar 399:- kostar 599:- i stan :S Det är ju GT-TEX skor med tre sulor så dom blir nog toppen :) Så alltså kan man konstatera att skopunkten icke är dåligt! =)



Nu ska jag duscha och sen lägga mig o se tv men det blir tidigt ikväll för jag jobbar till halv åtta imorron!






-

Vecka 15

Kroppen: Man kan känna sig nästäppt och ha lätt för att blöda näsblod när man är gravid även om det är mer vanligt under slutet av graviditeten. Nästäppa beror till stor del på den ökade mängden östrogen samt ökad blodmängd som i sin tur mjukar upp brosk och vävnader vilket gör att man blir täppt i de trånga näsgångarna. Det kan i sin tur göra att man snarkar om nätterna. Blodkärlen kan även vidgas vilket medför att man lättare blöder näsblod.
Från vecka 15 kan du göra ett fostervattensprov.

Fostret: Huden är i det här stadiet genomskinlig och man ser blodkärlen. Armarna kan röra sig och händerna kan knytas. Hjärtat pumpar ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doptone-apparat. Fostrets hud är tunt och täcks av ett tunt skikt hår som kallas lanugo-hår.


I brist på fantasi

Publicerat: 2009-09-26 Kl: 22:34:48 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Jag har ingen fantasi till mina rubriker.. har väl aldrig haft det men.. Nu sitter jag o små glor på tvn, tänkte slå på ugnen och göra vitlöksbröd sen lägga mig o somna till en film =)

Idag har jag jobbat lång dag. William var med farbrorAndreas och Patte, det gick jätte bra :) Det kändes skönt! Han tycker så mycket om dom o deras katter så det var en jätte rolig dag för han!!

Jag har ingen fantasi ikväll faktiskt, är helt slut efter jobb o allt. Imorron ska vi till Lotta och äta middag och titta på det nya huset. Spännande! Och William ska förståss vara med Marie, vem annars?=)

William fick nya vinterskor av Mamma häromdagen oxå, jätte  fina och dom verkar jätte bra. Det tackar vi för!!


Trött ikväll

Publicerat: 2009-09-25 Kl: 21:42:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Alldeles för trött för att skriva ikväll. Ska ladda hem i ditt ansikte sen gå och lägga mig o sova :)


Rånet?

Publicerat: 2009-09-24 Kl: 21:01:09 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Jag sitter fortfarande och är mäkta imponerad över rånet i Sthlm. Först när Emma berättade lite kort om det så fattade jag inte så mycket men nu har jag löst lite om det. Nästan omöjligt då det står överallt. Men jag tror icke att det är några svenkar som ligger bakom detta, dom har väl inte riktigt den hjärnkapaciteten ;p Äh mycket pengar var det iaf och jävligt skickligt.

Jag sitter och suger på en halstablett just nu. Och ska snart hoppa in i duschen. Vilma o Lucky har varit här i dag o han har slickat mig över hela kroppen så det blir nog bra med en dusch :) Sen ska jag lägga mig o se sista 1,5 h av Män som hatar kvinnor för andra gången, kanske hänger med bättre denna gång :p Jag och Nadia ska gå och titta på tvåan på lördag, det kommer bli kul :)

Fått tid för ultaljud i slutet av oktober oxå. MEN det är ju besöksförbud på sjukhuset, vilket suger för våran del eftersom vi mammor måste gå ensam :S Med tanke på sist är jag väldigt orolig o vill inte gå ensam =/ Det är ju en viktig grej för pappan oxå eller hur? Men åandrasidan höll en gravid på att dö av svininfluensan förra månaden så det är ju dom man får tänka på. Det var chefen på kvinnokliniken som berättade det och han sa även att vi kan åka till Sollefteå och göra det ist, där får man ta med pappan eftersom dom inte har besöksförbud på den avdelningen där. Det handlar bara om att förlossningen o bb ligger på samma plan så det är ju mammorna som förs imellan det är risk för! Så, så får det bli :) Det är inte långt dit.



Tisdagkväll

Publicerat: 2009-09-22 Kl: 21:45:22 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Gud idag har jag varit frukstansvääääääääääärt trött! Vaknade imorse av att en jätte bebis på 15 kilo låg och låtsades sova på mig och det var tungt! Haha han är så söt han har så mycket för sig min lilla kille. Han brukar vakna o lalla runt o lägga sig i sängen o sjunga, pussa på mig o prata med mig men låter mig alltid sova lite längre. Man sover ju aldrig djupt, jag hör ju vad han gör hela tiden men han är oftast snäll på morronen =) Nu i efter maten vid sju var så jag så slut o det såg han ju så han sa "mamma vila en stund, passar tvn ja" haha sötnosen min!

Efter William hade sovit middag kom Alexandra och Jonathan och hämtade W på dagis. Och vilken höjdare! När jag kom efter jobbet mötte jag Jonte o William i dörren o han sa "Mamma kom in!" han bjöd lixom in mig ;p Satt och pratade med Alex o gulla lite med Lucas som blir ett i oktober! Gud tiden går så fort! Medans grabbarna sprang runt runt o tjoade =)

Nu ska jag ladda ner I ditt ansikte med Magnus. Sen lägga mig och somna till det :) Har så svårt att sova nu för tiden, somnar inte förren sent på natten. Men det beror väl mest på att jag är van att somna med danne så det är väl en omställning. Han är däremot o jobbar i Östersund? kommer hem sön-ons sen åker han till sthlm. Ett jobb är ett jobb o just nu finns det ju inga så det är bara o tacka o ta emot även fast jag hatar att han är borta =/

God natt


bästisarna


Måndag

Publicerat: 2009-09-21 Kl: 16:55:34 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Det är så roligt med alla grattis komentarer och lyckoönskningar, tack det gör mig glad!! :)




Fram till vecka 8-9 var jag så trött och mådde fruktansvärt illa! Men det gick över i några veckor men nu verkar tröttheten ha kommit tillbaka, men det blir nog lätt så oxå när danne jobbar borta. Annars är det ju han som fixar maten och tvätten, nu kirrar jag o William allt själva :) Men william är duktig han, han hjälper till med glatt humör!

Nu ska jag snart ställa mig och laga mat. Det blir köttbullar och makaroner efter Williams önskemål! Sen ska jag väl städa undan lite o dammsuga. Men ikväll kommer det bli tidigt, har en tendens att sitta vid datorn till typ 1 på kvällarna o jag blir så jäkla trött dagen efter..

Vi hade utvecklingssamtal på dagis imorse. Det var bara massa positiva saker hon sa. Han är så snäll och skötsam, han äter allt och uppför sig jätte bra :) Man blir så stolt! Men hemma är det en annan visa, han är nästan bara lugn när han tittar på tv (vilket han gör på tok för mycket!!) men det kommer jag ändra på när bebis kommer. Det blir nog lättare att ändra vanor då, han kommer ju få hjälpa till med så mycket han vill så då kommer han nog glömma sina filmer lite. Kan man iaf hoppas :) Och så ska jag få han att minska på vällingen, jag ska börja nu i helgen. Han äter för mycket välling för hans ålder, nu har han börjat ätit mindre mat för han vet att han får välling på natten. Men jag ska ta ner det till en kopp på kvällen och en på morronen. Jag tänker sluta med flaska i sängen för nu är han en stor kille som kan äta det innan han somnar. Tjejen jag hade samtal med (williams favorit fröken) ger så bra tips på olika saker, det tycker jag är jätte bra! :)



Nu vart det mycket skrivet, jag ska börja med maten nu =)

Hej och Hopp

Publicerat: 2009-09-20 Kl: 23:42:09 | I kategori: Allmänt | 16 kommentarer


Idag har vi varit ute och åkt nästan hela dagen. Vi har varit och handlat på öb, William fick en liten häst av mamma som han vart jätte glad över :) Vi åkte hem till Anna en sväng o träffa Kenan o så.. Sen var vi hem till mamma kontakt person o lämnade sakerna, william var väl mindre glad över besöket men men :p Hem till mamma och åt pannkakor o rakade håret på William som hade satt fast fem tuggummin i håret så han såg lite knäpp ut efter jag klippt bort dom ;p Sandra o bebisJasmine kom förbi oxå :D Hon är såååå söt! Var med mamma o jocke på videoteket innan vi åkte hem o då fick William två filmer av mamma som han vart jätte glad över oxå :) Djungelboken och Peter Pan.

Nu är jag så trött så ögonen blöder. Så det blir sängen för mig snart iaf.  Ska lägga mig o se lite på tv sen lägga mig och läsa :)




Nyheten som vi har väntat med att berätta för allmänheten (och det enda sättet är väl bloggen att berätta det på) är att vi tre ska bli fyra!! Det känns hur underbart som helst, samtidigt som graviditen med William sitter kvar hårt med en fruktansvärd oro men nu har jag nått 14 veckor så jag börjar andas ut. Veckorna 17-20 kommer nog den värsta oron komma iom att det var i vecka 18 vattnet gick med William. Jag är fortfarande orolig så klart, men den 2 okt ska vi lyssna på hjärtljuden, det ska bli så spännande samtidigt som jag kommer vara livrädd. Men jag kan inte hålla det undan för folk ifall någonting skulle hända "peppar peppar" för vi hoppas verkligen att det ska gå bättre denna gång!

-Inga negativa kommentarer kommer att publiceras så ni behöver inte ödsla tid på att skriva dom ändå :) Folk kan ha den tendensen att missunna andra lycka för dom sjävla är så bitter!
 

 

bild 1, vecka 6, dagen vi fick reda på det!
bild 2, vecka 14.

Det sägs att har man redan fått ett barn brukar magen bli större fortare men eftersom jag inte gick så långt med William(vecka 28) och inte hade stor mage alls så tror jag inte att det stämmer för mig iaf :) Men det börjar syns nu, speciellt på kvällarna.


God kväll

Publicerat: 2009-09-17 Kl: 21:03:03 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Igår sov William över hos syster och Jens. Det blev enklast så då han skulle vara där idag när jag jobba, började halv tio. Rastlös som jag vart så åkte jag till Emma och gjorde mig en översovning, vilket var minst tre år sen? Hahah förr sov man alltid över hos kompisar. Men nog om de, mer om Emmas katt Ella (aka Prinsessan). Hon behandlar kattfan som ett barn, hon får all plats hon vill o hon planerar sitt liv efter katten. Hahah det är sant jag överdriver inte! Men hon på samma gång var hon så passupp på en "jag ska byta sängkläder, får du nog täcke, ligger du skönt, ser du tvn" haha söt emsen vettni ;p

Det gick bra att jobba idag, dock var jag trött. Men efter jobbet åkte jag hem till syrran och vi gick o käka på Milano göttans:) Imorron ska William på dagis, han måste få bli av med energi. Han är verkligen inne i en trotsålder fy f*n. Men han har bestämt sig för att han inte tycker om någon dagisfröken längre heller.. Han får för sig så mycket ;p Men det går över, hoppas jag :)

Har beställt lite kläder till William nu från HM :) Ibland är det enkelt att bara sitta o beställa på internet. Det vart 4 tshirt, en fleece dress, strumpor, 3 mjukisbyxor, 3 långärmade tröjor och en dun väst :)


NU måste jag duscha =)

god morgon

Publicerat: 2009-09-15 Kl: 09:30:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu sitter vi och ser på Musses klubbhus, eller William sitter och tittar o sjunger :) Idag är han Lucky(martins hund), han kryper runt o lyssnar bara om man kallar han lucky ;p haha.

Vi ska snart äta lite frukost innan det bär av ner till jobbet. William ska vara med Vilma idag eftersom han är sjuk o jag ändå måste jobba.. Tur att man har sina kompisar :) "Jag är en sjukdom" säger han nu haha, han är hostig stackarn men febern har gått ner iaf.


Ha en bra dag

Danni har leftat

Publicerat: 2009-09-13 Kl: 21:32:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Danne D har lämnat oss nu ikväll, vet icke vart han skulle fast han har sagt det minst fyra gånger. Men jag glömmer så lätt. Jag kommer att sakna han! Men what to doO? Emma kommer nog (förhoppningsvis) hänga lite här så det inte bli lika tråkigt ;)

Jag tror William sover nu? Det låter som så men man ska aldrig vara säker.. För ibland kan det vara tyst en timma sen hör man "mamma?? mamma jag vill ha vatten". När jag kommer in sitter han med en skurhink på huvudet mitt i mörkret så man ser knappt han.. "Jag skrämme mamma, haha" jaa jag vart jätte rädd ;) (anledningen till att han har den där är för han har hosta, då spyr han alltid upp slemmet) Men nu ville han nog bara prata sista gången jag var inne. Han smekte mig på kinden och sa att han älkar mamma och jag var så fin =) Hjärtat smälter!

Nu ska jag skriva klart här. Sen hämta täcke o kudde och slänga mig på soffan med ett glad cola o lite natur chips. Titta på den här filmen på fyran som skulle vara bra?

God natt

westlife

Publicerat: 2009-09-12 Kl: 21:31:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jag snöade in min på westlife nu sen jag kom på hans som sjön den på idol igår :p

 


Well for Me, It's waking up beside you
To watch the sunrise on your face
To know that I can say I love you
In any given time or place


It's little things that only I know
Those are the things that make you mine
And it's like flying without wings
Cause you're my special thing
I'm flying without wings

 


Sjukling

Publicerat: 2009-09-12 Kl: 20:25:21 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Hittade William i morse i sängen med 41 graders feber, han fick alvedon o sitta o soffan och äta lite glass så sjönk den lite. Men inte nog så vi åkte till sjukrådgivningen o vart bemött av ett par robotar(enligt william som vart livrädd). Men dom sa som vanligt att det inte var så mycket fel, han mådde ju bra trots allt?! Ingen ide att disskutera för han är pigg och glad ändå. Blir det sämre åker vi tillbaka.

Nu sitter jag och väntar på darling som ska komma hem snart. Ska väl se någon film och mysa, han åker ju bort igen imorron. Det är jätte kul att vara ensam hela veckorna må jag säga, ni borde pröva!! haha nemen jobb är väl jobb, inte mycket man kan göra =)

Nu ska jag göra i ordning William för natten. Jag måste oxå lägga mig tidigt för det lär inte bli många timmars sömn inatt. Fick låna Män som hatar kvinnor av Martin som vi såg igår, den var skit bra!! :)



hjärtevännen

Publicerat: 2009-09-07 Kl: 20:48:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


0-50ea3b6cae85cc65a3873e246c8abe5c.png

hjärtevännen


tråkigt va?

Publicerat: 2009-09-07 Kl: 20:43:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Visst är det tråkigt när man inte uppdaterar?? Jag känner ångest över bloggen när jag sätter mig här blir jag helt tom i skallen.

William fick en gitarr av mommen idag och han var överlycklig !! :) Jag fick en madrass till sängen så nu hoppas jag att ryggondet går bort!

Nu ska jag vänta på Roast på berns, hej

yttebebis

Publicerat: 2009-09-02 Kl: 21:58:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Sitter och tittar på gamla bilder på William när han var nykläckt. Tänka sig att han var så liten o nu så stor o förståndig. Vissa dagar trodde man aldrig att han skulle bli så här stor..






RSS 2.0