God morgon.

Publicerat: 2013-08-29 Kl: 11:52:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu är jag på väg till skolan, lite försenad som vanligt. Förstår inte vad det är som ligger över mig eller om jag bara är tidsoptimist? Hatar att komma när dörren är stängd för jag skäms över att störa mina klasskompisar. Skärpning!! Ändå har jag varit vaken sen 05:15.

-

Ja hur mår våran lilla bebis då? Hon lever och frodas, har fått tips om foder från granngården som jag ska testa.:)
Hon har som visat blivit jätte duktig i att gå i kopplet även fast hon fortfarande är så pass liten att hon inte orkar gå långa sträckor. Men smart är hon min bäbis. När hon känner att hon gått långt nog hoppar hon i den lilla "korgen" under vagnen. Det kommer nog fungera max någon månad till sen är hon nog för stor men hon kan ju sitta framför Thelise när det blir aktuellt. Igår fick hon träffa finaste Lady och dra åt skogen vad stor hon blivit!! Jag fick en chock men annat foder och motion kan få en hund att växa :) 7 månader är han nu, hua vad tiden går.. Det är en kompis hund om ni fundera.

-

Jag började skriva detta inlägg när jag satt på bussen och nu ska vi snart ha lunch. Jag är lite seg ha ha.

Sitter och gör önskemål för praktikplatser inför praktiken på sjukhuset. Min dröm är att jobba på barn, det finns en plats på 45:an men jag "får inte" vara där :(. Bara för att jag redan "kan allt", tydligen. Men så är det ju egentligen iom att jag och William ändå låg där i 4 månader och ganska snabbt börja jag sköta han själv samt apparaturen. Så jag kliver åt sidan så någon annan får lära sig. :)

Nu är det lunch! Hoppas ni får en bra dag 💕


Välkommen

Publicerat: 2013-08-24 Kl: 23:34:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Vår nya fina(ste) lilla Ronja till familjen Persson! Ett litet energiknippe som tycker om att busa med sina syskon(4 st bor i Nackstaområdet). Samtidigt som hon älska att mysa och att vara nära 💕


Första dagen

Publicerat: 2013-08-22 Kl: 10:16:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Ja detta är då första dagen i skolan och tro på fan att jag ska komma försent, helt jäkla otroligt. Jag läste fel tidtabell sen kom inte 9:30 bussen utan det kom en buss 9:48, jag börjar kl 10. Jag som har lovat mig själv och svurit på att inte komma försent förutom då jag har en anledning så nu är jag besviken på mig själv.

-

Annars så levererade selånger inte så som förväntat men jag hittade ett par schyssta linnen, strumpor, en klocka, armband(som jag är kär i) och en tre meter lång sladd till laddaren. Barnen red på hästarna ett ex antal gånger för de glömde att ta biljetten av oss 😜 Hoppade hoppborg och lekte. Sen köpte de lite små saker förutom en ny drömfångare, t-shirts, shorts, någon leksakspistol(hatar vapen men vad ska man göra), två hundar som kunde skälla och gå och slutligen av det jag kommer ihåg en jätte jätte fin ljusrosa tjocktröja till Thelise. Ni vet i indian stuk med fransar nertill. Skall visa bild 😄

-

William första skoldag var i tisdags. Lite nervös var han allt, det syntes på honom ☺ Men han kommer bli en jätte bra och lugn elev, har hört det från många håll även så jag håller på det 😊
Eftersom de splittrat på C så det bara finns A o B så var han lite orolig över vilka som skulle komma från C men han vart väldigt glatt överraskad. Det visade sig vara många vänner till han 😊

Nu börjar jag närma mig skolan tack och lov. Hoppas ni får en fin dag!Sorg

Publicerat: 2013-08-22 Kl: 09:53:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Det känns som sorgen avlöser varann.

En nära vän, en av de finaste personer jag träffat någonsin, har gått bort. Trots en viss problematik var han alltid mån om barn. Även andras barn. Han busade alltid med dem och man såg att barnens ögon lyste lycka när "busBasse" kom gående.

Jag kan inte ta in det, jag tror inte på det , det har inte hänt. Ungefär så man reagerat i första taget sen börjar man sakta acceptera vad som hänt. Alldeles nyss(tycker jag) dog en annan väldigt fin person Acki... Man hinner inte sörja den ena så går någon annan bort.

Varför är det såhär? Ska det inte finnas hjälp att motverka och bota saker som dessa? Det finns men inte motivationen hos politiker mm.

Vila i frid nu vackra du, jag vet att du hade det kämpigt men nu får du vila och vaka över din fru och ert barn ❤


True that

Publicerat: 2013-08-21 Kl: 19:49:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarerSelånger

Publicerat: 2013-08-17 Kl: 12:54:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Det kan bara ha varit jag i hela stan som missat att det är selånger ihelgen, som alltid helgen innan löning :) Tänk om dem kunde flytta fram det en helg vad pengar stället skulle tjäna. Men inte ens igår när jag grattade Emma på födelsedagen tänkte jag på de utan mamma nämnde det sent igår och då slog det mig, ahapp. Då får man helt enkelt göra det bästa utav saken även fast jag VET att barnen inte behöver gå på ALLT som händer så får jag dåligt samvete om vi inte åker dit.

Själv grejen är ju att William samlat på glas statyer sedan han var typ två år, så han brukar få köpa några sånna. Sen ponnyridningen är ju obligatorisk och jag har lovat W en ny drömfångare för den han har nu har han ju haft i två år. Jag själv hittar aldrig något vettigt, inte ens strumpor längre.. Men man träffar allt ett eller ett annat känt ansikte :)

Ses där!


Lalalaa

Publicerat: 2013-08-14 Kl: 18:43:51 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Resan vi gjorde till Umeå var helt underbar som skrivet. Ingen stress eller jäkt, utan bara lugn och ro. :) Barnen stormtrivdes och jag hade lätt kunnat stanna flera dagar till! Synd bara att det "försvann" pengar för mig och att jag glömde sminkväskan för flera tusen. Är säker på att någon annan fått med sig den och den personen är nog väldigt lycklig nu, kanske tillomed fick pengar OCH smink :-)

-

Är ju sjukskriven igen som sagt och det är förlängt men jag tänker ändå börja plugga. Är ju färdig med utb men det är två fördjupningskurser jag skall läsa. Ser framemot det enormt!! Iofs börjar det om några dagar bara ;-)

-

Annars har jag väl inte så mycket mer att säga än att jag inte har min moppe kvar :( Och det är ju en historia för sig men folk är fan inte kloka så enkelt är det. Nu gäller det att rensa och passa sin omgivning. På riktigt denna gång!!

Puss på er fina där ute!

Vackra familj!!Vännäs

Publicerat: 2013-08-07 Kl: 09:25:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Vi befinner oss i Spengsjö och vaknar till en ny underbar morgon. Massa aktiviteter står på schemat idag. Vi ska bada, paddla kanot, fiska, leta skatten mm mm :)

Hoppas ni får en lika härlig dag :)


Jag undrar

Publicerat: 2013-08-03 Kl: 18:14:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Varför folk inte kan glädjas åt andra istället för att försöka trycka ner dem ännu djupare? Dem som kommit upp till ytan igen dom ska man försöka lura ner, varför? Vad är det för fel på er människor?!

Jag glädjs hellre åt en person som jag inte ens är vän med längre eller har tappat kontakten med etc än att försöka baktala eller hugga någon i ryggen. Vad skulle jag tjäna på det? Heller att jag peppar den personen och försöker hjälpa om jag kan. Är inte de det bästa? Nä spring och sprid rykten och skit istället om de som har det svårast, mycket smartare, ärthjärnor!

-

Och jag är blind, dumsnäll och naiv. Jag måste sluta med det med de är inte så lätt. Jag vill gärna tro och tycka det bästa om nya människor jag träffar men 50% är ju bara skit eller ute efter något.

Jävla skit dag vart det här nu när barnen åkte på konserten med mamma. Så dom slipper mitt dåliga humör och får se Sean banan och yohio istället :)

Piss och skit på er!


late night

Publicerat: 2013-08-01 Kl: 23:47:50 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


 Klockan är alldeles för mycket för att jag ska sitta här och skriva men jag kan inte sova. Jag ligger och grubblar över vården. Eller inte vården i sig utan mest nacksta vc. I tre års tid har jag väntat på att få prata med en psykolog och göra en kbt behandling för att lära mig att hantera min dagliga ångest och depressionen men det händer ingenting!!!!!!!!!! Även fast man sitter och öppnar sig för tusen olika läkare, gråter och berättar situationen så verkar ingen bry sig. Alla utom jag verkar få komma till affektiva enheten.
 
Jag kan inte sitta och åka till sjuan varje gång jag får en panikattack. I en attack tänker man inte på att man måste fixa barnvakt och skjuts utan man måste härda ut den. Och ju mer du kan prata om ditt mående och din situation desto "friskare" är du. Det är helt sant, enligt två utredningar ska jag ligga inne på bevakning men har jag fått någon hjälp även fast jag ligger på minst en dag i veckan??!!!! Jo förutom kbt på datorn.. det lär nog hjälpa mig.
 
Med andra ord krävs det alltså ett självmordsförsök eller en överdos, då får man direkt remiss till affektiva eller bedömningsenheten. Jag är ENSAM med två barn, en som är i sin underbara 3 års trots och en 6 åring i sin trots och i sin speciella situation.(orkar inte gå in på detaljer nu).
 
Men jag bara undrar, när ska ni ge mig rätt hjälp? När jag för tre år sen hamnade i min depression sa han att det kunde ta mellan 6 månader till ett år att komma ur den. Tre år senare med facit i hand sitter jag i en djupdepression med massor av saker jag måste bearbeta. Tänk om jag fått hjälp precis då, när ångesten och depressionen kom??
 
Nää jag skäms inte över att skriva/prata om det för nästan varenda människa har tillofrån samma "sjukdom", för mig är det ett jävla handikapp. Det har för ett BRA tag sen tagit över mitt liv på många sätt. Men är det något jag sköter så är det barnen, det är dit all min energi och ork går. Resten har jag lagt åt sidan. Vilket bara kommer skapa mer att lösa sen när jag väl är på banan igen och det vet jag men jag kan inte göra något åt saken just nu, jag orkar inte. Förut var jobbet en fristad för mig, nu är jag så långt ifrån ens tanken på ett jobb.
 
jaja ville bara lufta mig lite såhär på natten. Nä men helt ärligt, alla vi människor vill väl vara medicinfria och kunna vakna pigga och glada på morgonen och känna att livet ger något, att man ser fram emot saker och ting. Jag får ångest av att bara tänka på hur mycket jag har som jag måste ordna egentligen men jag skiter i det just nu.. Jag vill bara få rätt hjälp och bli den vanliga Evelina igen.
 
jag tror förresten att många runt omkring mig inte förstår hur det är här inne i min kropp och mitt huvud, hur jag mår även fast jag beter mig som vanligt.
 
Nä nu måste jag sova för imorgon SKA jag upp tidigt!! Puss på er fina

Aug. 01, 2013

Publicerat: 2013-08-01 Kl: 17:56:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Mitt fina sällskap i spåret. Måste rätta min skrivning igår för det var åttonde milen och nu har vi precis avverkat den nionde. Så imorgon blir det 10 mils-jubileum. 👊


Promenad

Publicerat: 2013-08-01 Kl: 00:55:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Kanske är det bästa för att skingra tankar och dämpa ångest. Vi började förra tisdagen och är uppe i 7 mil nu. Joggade ju mycket innan jag bröt tån så har fått tagit det lite lugnare nu men det känns som den läkt så jag kan nog snart börja jogga igen. Risken är att det aldrig läker om jag börjar för tidigt :)

Må bäst!


RSS 2.0