habiliteringen

Publicerat: 2013-06-28 Kl: 14:49:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Vi är just nu på en psykologutredning som är obligatorisk för alla som går här innan skolstarten och det går galant. Jag får titta på dem på en tv och jag sitter och skrattar för mig själv, han är alldeles för snabb för henne. Ha ha ha, han rättar henne och hinner knappt att skriva medan han fortsätter bläddra och berätta och berättar saker som fattas på bilden. Tydligen har ingen haft alls rätt hittills men det hade han, smartskaftet mitt <3

Den här undersökningen tycker jag är jätte viktigt. Det kan ju visa sig att han inte kommer att klara av att gå i en vanlig skola utan behöver gå i särskola. Men det råder det faktiskt inga tvivel om, för då hade skolan påpekat att han ligger efter med sakerna dem gör. Det har snarare varit tvärtom, att han ligger före. Mammas duktiga stora grabb! Räknar, läser och skriver som en 10 åring. Stolt mamma!

-

Sen är jag så arg på sjukvården så jag skulle kunna explodera.......

Tack för mig puss!
nyfikna

Publicerat: 2013-06-27 Kl: 13:26:00 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Ja herregud må jag säga, vilka nyfikna läsare jag har. Men jag gör ett litet utlåtande till er som undrar. Själv förstår jag inte vart nöjet och nyfikenheten kommer ifrån, det är bara tragiskt. Det mest tragiska som finns att se i denna stad är alla sk föräldrar som hänger där. Tar man bussen och passerar navet och "parken" ovanför så ser man flera föräldrar(90% pappor) som står och vinglar, pratar högt, bråkar med varandra, nerpissade och gud vet allt. Hemskt, patetiskt, tragiskt. Jag kan inte säga annat. Det må vara en jävla sjukdom men nån måtta måste det ju finnas. Det finns inte ens en liten tendens till att sluta och lämna den där världen, iaf inte hos de få jag "känner". Känner är väl att överdriva till max men typ dom jag vet om som är föräldrar. Inte svårt att lista ut heller för då skulle dem inte hänga där.
 
Jag vill tro att alla människor alltid gör sitt bästa i sin situation med sina förutsättningar men ibland är det ju inte riktigt så fast man önskade. Fast det är nog lika tragiskt att sitta i fängelse kan jag tänka mig. För det är ju pga någon handling du hamnat där.
 
Men ja, många gånger tar jag på mig skulden och får dåligt samvete och tycker så förbannat synd om barnen så det ilar i kroppen över att deras pappa är ett miffo. Och det som gör mig frustrerad och arg det är att jag VET vilken bra människa han egentligen är, innerst inne, nykter och normal. Men jag har blivit mycket bättre på att inte ta på mig skulden. Jag kan ju sitta och önska att barnen slapp leva utan pappa men jag kan tyvärr inte trycka tillbaka dem in i puppan direkt. Jag kan bara acceptera det jag inte kan förändra, ha mod att förändra det jag kan och ha förstånd att inse skillnaden. ha ha ha, jag kom bara och tänka på den. Tänk att så många tro att det är en bön gjord för 12 stegs behandlingar och AA/NA osv. Det är en kristen bön, som inte alls hör till knark och sprit egentligen. Det är en fin bön, en tankeställare för nästan alla. En jäkla bra bön faktiskt!
 
jaja men hur som helst så ser min situation ut som den gör just nu när det gäller faderskapet och jag kan inte göra så mycket åt det, förutom det bästa. Och vad det gäller barnen har jag inte kommit fram till vad som är bäst.. berätta eller inte? William frågade så sent som igår "mamma, har min pappa suttit i fängelse?" förstod ju att frågan skulle komma nån gång eftersom jag känt på mig att han hört något han inte skulle.
Men jag svarade "Va? Din pappa Daniel? Nej det har han inte, varför undra du?" Och då svarade han bara "jag tyckte jag hörde du sa det nån gång men äh jag vet inte när. men va tur då". Då tänkte jag att det var smart att kanske prata lite om fängelse osv så jag börja fråga varför det var tur att han inte hade varit där och vad han tyckte om fängelse och hur han trodde att det var osv. Men han var så jäkla upptagen med att leka elddansare med staven han fick på cirkusen. :) Men barnen har ju "nära" fängelse då en av deras bästa vänners pappa har suttit där och det har pratats om det och vi har svarat på alla frågor dem haft omkring det osv. Så ifall jag berättar det kanske det inte är hela världen, fast jag vet ju inte?? det är ju det som är det värsta. Men egentligen är det ju så att jag inte gjort fel så jag ska inte behöva ta smällen(även fast det är just precis så det har blivit) så deras far kan göra det själv isf, alltså om vi ska berätta det. Han får titta dem i ögonen och tala om att han VALDE BORT dem denna tid för fängelse. För man kan inte RÅKA hamna där.
 
Ja nu vet jag inte alls hur sammanhängande denna text är men lite svar har ni kanske fått. Vart mest mina funderingar och reflektioner men men, nu vill jag inte prata mer om det här, iaf inte på någon annans begäran.:)
 

Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan, och förstånd att inse skillnaden.

 

Låt dock aldrig min sinnesro bli så total att den släcker min indignation över det som är fel, vrångt och orätt. Att tårarna slutar rinna nerför mina kinder och vreden slocknar i mitt bröst.

 

Låt mig aldrig misströsta om möjligheten att nå en förändring bara för att det som är fel är lag och normalt, att det som är vrångt och orätt har historia. Och låt mig aldrig tvivla på förståndet bara för att jag är i minoritet. Varje ny tanke startar alltid hos en ensam.

 

min fia-lotta <3

Publicerat: 2013-06-27 Kl: 11:31:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag gjorde hon sig extra fin för dagis personalen, hon vill ju gärna höra att hon är fin ;-) Fick bättre bilder på iPhonen men den har laddat ur.
korkskruv

Publicerat: 2013-06-26 Kl: 19:19:38 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Thelise har definitivt fått mitt hår fast i en annan hårfärg förståss. Innan jag fick den briljanta idén att bli blond(läs: kyckliggul) hade jag samma korkskruvar som hon har nu.Kanske inte den bästa bild med det syns lite iaf. :)

där igen

Publicerat: 2013-06-26 Kl: 16:27:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Sommaren är här, solen lyser och allt ska kännas mycket lättare men vad händer? Sjukskrivning igen. Jag måste inse, jag pallar helt enkelt inte. Igår kom jag på, rätt upp och ner att jag inte ätit en tugga mat från senaste tre dygnen utan att ens reflektera över det. Men jag har ingen matlust och har levt såhär i snart två år så det är klart jag är van. Men när det är soliga dagar, fullt ös, ingen riktig vätska förutom cola, stress plus att jag svettas som vanligt. Då det är extra viktigt att dricka vätska eftersom jag svettas ur så mycket! Och maten är väl lika viktig men jag tror inte min magsäck existerar längre men ifall den gör det är den nog väldigt vääldigt liten, ha ha!

Nä gud, det är absolut inget att skämta om eller skratta åt men jag kan inte mer än skratta mitt i detta elände. Det är tre år snart.. Men vad erbjuds man för hjälp? Nada. Man ställs i kö. Det krävs ett självmordsförsök tror ja. Eller en överdos. Eller en total kollaps. Men när det händer är man ju redan 'förlorad' alltså då kan man ju inte ens sköta sina barn. Somliga njuter av det medan andra lider. Jag kan inte ens tänka mig tanken på att att ha dem växelvis.

Och ja jag vet, kost och hälsa är första stegen till ett bra mående men det är inte så lätt att bara vända steken själv. Många tror det men de som gör det, har aldrig varit i en depression.

-

Nog om det! Kände bara att jag var tvungen att ventilera lite.. Det är inte alltid lätt. Ibland vill man bara lägga sig ner och dö. Men igår hörrni, var vi på cirkus. Riktigt bra show fast jag saknade ett par hästar och elefanterna. Men elefanten hade ju skadat sig när han badade och fastnade i tjärn i h-sand, ha ha ha vilken syn!

Lägger in lite bilder sen. Tråkigt att förstöra dem med ett tråkigt inlägg. :)

Må gott. Sköt dig själv och skit i andra.

hej hopp

Publicerat: 2013-06-24 Kl: 05:49:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Stor snopp! Hehe, lite skojsamt såhär på måndagmorgon. ;-)

Nä nu blir det jobb 7-16, bara mina små änglar vaknar någongång. De måste vara de svåraste små människor som finns att väcka alltså. Man får en liten smäll sen vänder som sig om, haha.

Ja jag måste nog slita upp dem nu om vi ska hinna :)

Ha en bra dag!
propp

Publicerat: 2013-06-23 Kl: 13:31:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Vaknade inatt av att det pulserade i pekfingret. När jag kom in till köket och tände lampan såg jag att jag var alldeles blå och det spänneMr såå in i nordens. ont ont!! Jag måste ha fått en ytligpropp, men i pekfingret lixom? RIngde ju 1177 bara för att checka av att jag inte skulle dö. men det var okej, var det fortfarande blå/svart imorgon och gjorde ont skulle jag åka till akuten meeeen det är jag inte als sugen på

 

 

Nu ska jag och barnen och handla. Dom är förresten ute och leker med två andra barn. Känns sådär att lämna Thelise ensam men William har sån koll,sen tittar jag ju från balkongen varannan minut ;) Nämen jag litar på henne, hon är visserligen väldigt framåt och nyfiken men samtidigt klok, hon vet exakt vad som är rätt och fel :)

 

Skulle bara slänga in ett snabb inlägg!

 

Hoppas att ni njuter av solen!


work

Publicerat: 2013-06-20 Kl: 12:40:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Vad jag tycker om mitt jobb! Fattar inte hur jag pallade va sjukskriven i ett år. Jag som jobbar sen jag var 13 på väg att fylla 14 och inte varit utan jobb sen dess.
Men det var då de.:)

-

Jag fick en fråga som jag väljer att inte publicera men jag vet inte riktigt hur jag ska svara på det. Får suga på den karamellen ett tag!

Nu ska jag fortsätta, fixa strax!

h

Publicerat: 2013-06-18 Kl: 21:27:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jag har såå satans ont i foten, så ont att det är okej att jag svär åt det. Antingen beror det på att jag gått i låga skor för länge, eller så beror det på att det inte är meningen att jag ska springa? Det går inte ens att ta en pw nu när jag haltar. Det är lixom ovan på foten, förstår ni? Det ilar och spänner, onnnnnnnnnnnnttttttt. Vet någon vad det är? Bör jag söka för op eller läker det ut?
 
-
 
Jag har sen några månader ett monster sår på foten, lixom uppe på. På samma ställe som jag har ont fast på den andra foten. Det har kliats och så men inget jag tänkte på att undersöka. Jag var dit för att kolla inflammationen i smalbenen, eller vad heter det? Ok, vi kallar det smalbensinflamma. Men när han tog av mig strumpan dog han en sväng sen kollade han allvarligt på mig och frågade om jag fått det undersökt och det hade jag inte. Så han skickade en odling och slutade på nacksta vc i vanlig ordning, alla läkare gör så. 
 
Men för någon vecka sen ringde jag dit och fick svaret, skit kul! En ovanlig bakterie som sprider sig på min kropp(förstod nästa det iom att det klias på tre små små sår på handen.) men det är svårt att smitta andra. Den är "immun/allergisk" mot 90% av alla antibiotika så jag vet inte vad jag fått för sort. Har inte hämtat ut det, smart drag av mig. Men imorgon ska jag göra det och påbörja den 20 dagar långa kuren.
 
-
 
Jajjemus, inte info om mina fötter sådär en tisdags kväll i slutet på juni månad. Men asså hahaha jag är sämst. Jag ifrågasatte varför dagis har stängt på fredag. Ja förmodligen för att det är midsommar. Men jag var så inställd på att det var på måndag. Men vi åker alltid upp på norra berget, där är det dömysigt och det finns mycket för barnen att göra. :)
 
-
 
Nu ska jag diska.. iaf halva diskberget.. Undra varför inte Lotta varit barnvakt här hemma på ett tag? Då brukar det ingå diskning ;)
 
 
PUSS
 
 
 

God dag

Publicerat: 2013-06-18 Kl: 12:54:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Hej alla fina och glada människor. Hur känns det såhär två dagar innan pengarna kommer? Eller är det kanske en dag? Nä, två dagar till den 20:) själv hatar jag de sista dagarna i månaden. Det är kanske likadant för alla men ingen har pengar, samma visa varje månad.

Inte sant? Ointressant fakta. Möten, möten återigen möten. Det är de enda jag gör nu för tiden. Möten och jobbar. Nä så illa är det inte faktiskt. Nu är det Justin på radion, snyggingen ni vet.

Tänk om man kunde träffa en rik hunk, som Justin T eller typ beiber, fast hur gammal är han? Ja ni förstår min tanke iaf. Det vore väl drömmen. Och att man skulle bli sådär fantastisk kär.

Hola!

Datorn

Publicerat: 2013-06-17 Kl: 13:18:59 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


 
 
Nu har jag svarat på några kommentarer. Eftersom att det inte går att göra det på appen så blir det lixom aldrig av. Vilket är tråkigt! Jag tycker att dem borde uppdatera appen. Nu för tiden kan du fan göra allt genom telefonen så lite mer avancerad borde den vara, tycker jag.
 
-
 
Jag har varit på möte nu på morgonen som gick riktigt bra. Hade iofs en bra känsla innan men det är alltid roligt när man känner att man går därifrån och känner en lättnad. :)
 
Jag har fått mitt schema nu och jag börjar med att kliva ut på en kväll sen tre nätter på rad. Hur ska det gå? Eller det kanske går jätte bra? Kommer nog vara rätt körd där på lördagmorgon när jag kliver av men ja, det kommer som sagt gå bra.
 
-
 
Jag vart, som vanligt, sjukligt trött nu när jag kom hem men jag vägrar lägga mig ner och vila. Här behövs städas, diska och tvättas mm SÅ om jag lägger mig ner och vila nu kommer jag att bli arg på mig själv om jag råkar sova bort hela dagen :p
 
.
 
Så nu ska jag gå ut och jogga någon timma sen sätta igång. Har ju möte i em som jag inte får missa.
 
 
 

Hop
pas att ni får en fin dag!

skolavslutning

Publicerat: 2013-06-13 Kl: 12:41:25 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Williams första 'riktiga' skolavslutning är nu över. Dem var jätte duktiga på att sjunga som vanligt och satt fint och stilla trots att det nästintill spöregna.

Imorse när vi vaknade lät William hemskt i lungorna. Dem säger att krupp växer bort vid fyra års ålder men det gör det tydligen inte. Lät som en traktor och han hade väldigt svårt att andas en stund. Men han fick betapred och vi inhalerade och då vart det bättre. Men typiskt just idag. Igår lät han lite krasslig och jag tyckte inte att det var så bra att gå på träningen men det ville han, så ja det blir givetvis sämre.

-

Jag är på väg till jobbet nu. Alltså ibland blir jag så jäkla besviken på människor. Speciellt dem som sitter med makt. Jag kan såklart inte skriva klarspråk(även fast jag gärna skulle vilja) eftersom det är en offentlig blogg och vem som helst är välkommen att läsa. Det jag önskar är att dem som sitter något/några steg upp inte behöver jobba stenhård efter principer utan se förbi och se människan. Se en mamma som är ensamstående med 2 barn som dagligen kämpar med ångest och måendet. Bara den 'lilla' biten tar sån otrolig energi och vissa dagar en massa tid. Se förbi och se människan som försöker så gott hon kan, att hjälpa alla och vara alla till lags. Som nu tex när jag lovat bort mig under sommaren men blir ändå ratad. Det får man för att ställa upp och göra sitt bästa. Jo, kyss mig i arslet.

Varför inte fortsätta gnälla? Jag är sååååå innerligt trött på motgångar. Finns det någon gud så tycker jag han inte om mig eller så vill han att mitt liv skall vara tufft, tufft som fan. Äh, jag önskar att det kommer något positivt snart. Den som väntar på något gott... väntar alltid för länge. ;-) Man skall glädja sig åt det man har ochsåvidare men ibland är det inte så lätt.

-

Nä, avslutningen var som sagt fin och William var jätte duktig och söt där han stod och sjöng och vifta med flaggan.

high five

Publicerat: 2013-06-12 Kl: 20:29:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Har jag inte gått all in förr så gjorde jag det i lördags, ha ha ha! Men tack alla fina för kvällen, jag hade fruktansvärt roligt!
run

Publicerat: 2013-06-08 Kl: 10:17:08 | I kategori: | 0 kommentarer


(Detta skulle ha publicerats halv sju imorse!!!)

Förlåt min frånvaro, jag har varit i trans, typ. Barnen har varit borta sen torsdag fm, den dagen gick bra för jag hade ett sovsällskap här så vi fortsatte sova och mysa, viktigast av allt fram till ett nån gång.

Sen var jag med jen och barnen resten av dagen. Men på kvällen kom den uttjatade ångesten. Det kröp i benen, jag mådde lilla och det kändes hela tiden som nånting fattades. Så igår var det värst men jag hade ett långt samtal med ex-svärmodern sen la jag mig och sov.

Dagar blir liksom snurriga för det känns som det gått en vecka minst!! Men det har bara gått två dagar.. Men igår sov jag till 15.30 fast jag hade lagt mig tidigt. Jag segade fram till 18.30, då drog jag igång och städade. Gick ut och sprang en timma sen gick jag till lacka en stund.

Nu har jag varit vaken sen halv 6,inte alls kunna somna om så nu ska jag dra på mig kläderna och dra ut igen i det fina vädret. Hoppas att det fortsätter några dagar.

Ut och springa, satsar på milen, frukost sen en dusch. Då har jag startat dagen på ett superbt sätt:)

Hoppas ni får en bra dag i solen!

RSS 2.0