Tork i rumpan?

Publicerat: 2012-05-13 Kl: 19:22:13 | I kategori: Allmänt


Jag har en fundering och skulle uppskatta råd/reflektioner mm.

William är 5 år och har varit blötfri sen ca 2,5 år. Han gör sitt på toan och torka sig, tvättar händerna och spolar mm. MEN bara när han kissat, inte när han gjort nr 2.

Han är en väldigt känslig person. Enda sen han var liten och börja prata var det alltid "va luta hä??"(vad är det som luktar). Han köis/hulkar(stavning?) av alla "konstiga" lukter. Hela våren tex har han gått runt och hulka/köits pga lukten från marken när det tinar. Han tål knappt sina egna fisar.

Mitt dilemma är alltså hur jag skall få han att torka sig själv där bak? Jag vet att han KAN. Men senast han testade sluta det med att han kräktes ner hela badrums golvet.

Han börjar 6-års efter sommaren och jag tänker då, att personalen där inte kommer att vara lika hjälpsamma som på dagis? Sen är han lite väl stor kanske att behöva bli torkad. Inte för att det gör mig något men andra vuxna kanske tycker att det är äckligt? Ja jag vet inte men jag vill heller inte att det blir som de vart på dagis en period. Han bajsade inte alls där utan höll sig. Hade ont i magen största delen av dagen och sprang på toaletten så fort vi kom hem och då kom det ett jääätte lass!

Jag hoppas att han kommer över sin fobi snart, men frågan är hur jag kan hjälpa han? Har testat skoja om att det är chokladpudding, sprayat lukta gott, spolat undan i toa innan torkning men inget fungerar.:(

Därför är jag jätte tacksam för tips! Det är många mammor som läser här och kanske är det ngn som har samma problem eller har haft?


Kommentarer
Postat av: Mia

låter precis som du beskrev min dotter nu:p hon hulkar inte och spyr men gnäller över lukter och håller för näsan. Ha aldrig bajsat på dagis och inte borta heller. Bara hemma och hos mormor. Hon har torkat sig själv ca 4-5 månader nu men kommer oftast o visar rumpan o frågar om det är klart.. Hon torkar o torkar men är livrädd att de ska vara nåt kvar.. Men vänta ett par månader till med William så går de nog lättare, är inte förrän nu som emma klarar av det:)

2012-05-13 @ 19:58:21
URL: http://Minimian.com
Postat av: Catrine

Slappna av! De kommer att torka honom på 6-års. Jag har haft mycket förstaklassare som jag torkat under åren. Jag tror att han kommer att vilja börja torka så småningom, istf att fråga en personal. Tala med personalen om detta så kan de lösa sig om han börjar torka sig på 6-års. Lukten känns ju vare sig han torkar själv eller inte. Men gör ingen stor grej av detta. Lycka till.

2012-05-13 @ 20:04:36
Postat av: Evelina

Hur gammal är din tjej ?:)



Carine; Jag slappnar av! Det är han själv som oroar sig över personalen men jag har bara varit positiv och sagt att de kmr att hjälpa han men jan vill inte det. Första tiden kmr de säkert vara som perioden på dagis men jag ska vara med så mkt man får och försöka stärka tryggheten:)

2012-05-14 @ 02:51:23
Postat av: Victoria

Mitt tips till dig är att låta honom torka sig med våtservetter gärna med doft men jag tror även att det kommer ge med sig den dag han börjar på förskoleklassen eller iallafall efter ett tag.

Min dotter är oxå en hemmabajasare, hon bajsade aldrig på dagis men nu i skolan händer att hon går på skolan.

Lycka till!

2012-05-14 @ 06:45:28
Postat av: Cissi

Ta upp det på habiliteringen nästa gång ni är där. Dem har många knep och är duktiga på att hjälpa :)

2012-05-14 @ 12:31:29
Postat av: Mia

emma vart 6 år i mars:)

2012-05-14 @ 13:21:09
URL: http://Minimian.com
Postat av: Evelina

Tack för alla tips!:) det uppskattas!

2012-05-16 @ 12:15:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0