Förlossningen med lilla Thelise

Publicerat: 2010-04-17 Kl: 22:16:12 | I kategori: Allmänt


Det hela började vill jag väl säga på eftermiddagen runt 4-5 med mensvärk som kom men släppte rätt snabbt. Redan då började jag ana att något var på gång eftersom jag varken haft sammandragningar eller förvärkar innan. Dagen/kvällen rullade på men senare innan jag skulle lägga mig vart det lite värre, dom gjorde ondare men jag kunde sova fram till 02.00 då jag vaknade av en värk. Satt mig konstigt nog framför datorn o klockade värkarna o timmarna bara flög fram. Helt plötsligt vart det morgon och jag kom på att jag "borde nog packa väskan nu". Sagt och gjort.. Hoppade upp och ner i badet, hade ingen riktig ro att ligga där. Danne fixade William och travade iväg med han till dagis. Men vid tio kände jag att det var dags att åka upp, det började göra mer ont nu.

(Skriver mest från journalen, det som är viktigt dvs. Man förstår ju bara hälften, haha.)

10:40

Inkommer pga. tilltagande värkar. Kommer nu ganska regelbundet, värkar 45-50"/3-5 min. Kopplar ctg.

-Jag hade inte alls ont som jag trodde man skulle ha, var väldigt rädd innan över smärtan! Vi satt o prata och barnmorskan måste ha varit jordens snällaste och roligaste! 

11.20 Cervix utplånad, modermunnen öppen 5 cm. Värkar 50-60"/2-3 min

11:35 Får EDA som önskat. Sätter PVK+bastest i kyl. DR. MB insp CTG och godkänner EDA.

11:50 Har täta kraftiga värkar, får lustgas. Bra effekt!
-
Fortfarande har jag inte så ont som jag trodde att jag skulle ha och tiden går verkligen FORT!

12.15 EDA lägges, Mkt god effekt. Ligger på sidan och slappnar av bra. Jätte duktig!!

13:05 Klart fostervatten avgår. CTG-reg avslutad.

13:10 Öppen 10 cm

13:30 Kraftiga och regelbundna värkar, upplever att det gör mer ont i underlivet nu.

14:01 Krystningsvärkar. Krystar jätte fint på sidan och huksittandes.

14:38 En piggelin flicka utkrystas som skriker omedelbart.



Allting gick så fort, felfritt och nästintill smärtfritt. Som jag hade oroat mig i onödan! 

 
Är dock lite besviken på att så lite anteckningar fördes, har sett andras som har flera sidor! Hade velat att hon skrev lite mer o lite nogrannare. Det känns heller inte som att allting med tiden stämmer eller lite saker hon har skrivit, men vad ska man göra =) Allt gick ju så enkelt! Jag kommer ihåg att jag frös ganska mycket under förlossningen så jag var noga med att täckte låg på mig och än mer frös jag när hon kom ut. Fast det är väl så, man kämpar ganska bra sen slappnar man av. Jag kom även ihåg att jag absolut inte ville ligga för det kändes mycket skönare att sitta upp när värkarna kom, men till slut hade jag inget val =) Låg och krysta på sidan tills sista spurt då vart jag tvungen att lägga mig på ryggen!

Den första barnmorskan som vi hade var verkligen peppande och gullig, hur underbar som helst! Sen kom det en ny för dom bytte skift och det första hon gjorde när hon kom in var att skratta och titta på mig "Du är den första jag ser som ligger så där avslappnat på sidan och väntar på värkarna. Och strumpor har du också, hahah"








Älskade, vackra, perfekta lilla prinsessa!
Vikt; 3444g
Längd; 50
Huvudof; 33

Kommentarer
Postat av: madde

du hadde ju värkar som var 45-50"/3-5 men mina låg på över 100 i princip hela tiden :P Hehe sen fick jag inge eda elr lustgas :P Jösses fatta inte hur jag klara det!



hahahah! PRECIS innan ella kommer ut säger BM! Madde-Ska du ha strumporna på dig??? WTF? Vem faaan bryr sig?:) Fattar ännu inte idag varför hon sa så!

2010-04-18 @ 07:33:54
URL: http://madeleinesophie.blogg.se/
Postat av: madde

skönt att de gick fort föressten :P och du jag hadde ochså velat haft mer anteckningar i min journal, men dock var de babyboom när ella föddes, så dom hadde vell inte tid :/ ni får komma ut å hälsa på nått..eller så kan ju alltid jag ella å vilmis komma till er :)

2010-04-18 @ 07:53:20
URL: http://madeleinesophie.blogg.se/
Postat av: madde

Jag frågade läkaren om jag kunde få ta en paus :P haha mitt under att jag fick värkstimulerande dropp:O) Good luck, fick ingen paus:P Sen fråga jag om jag kunde få åka hem, de fick jag inte heller:P

gruvar mig inför nästa förlossning då dom trodde att mitt bäcken var för litet för ella:S Därför hela förlossningen tog sån jävla tid och blev komplicerad :/



Jaaaaaaaaaaaaaa! vilma är alltid seg ju!! Men nån dag borde hon ju kunne ;)

2010-04-18 @ 09:34:35
URL: http://madeleinesophie.blogg.se/
Postat av: jennifer

det är så kul att läsa förlossningsberättelser. :) vad skönt för dig att det gick snabbt och nästan smärtfritt. jag hoppas att det går så snabbt för mig också. :) jag längtar tills jag också får skriva om min förlossning. :) grattis igen! hon är så fin eran lilla tjej. :)

2010-04-18 @ 10:26:43
URL: http://jenniferlodin.blogg.se/
Postat av: Anonym

hehe ska höra med hon :) Idag ligger vell hon bakis å har ångest antar jag ;) :D

2010-04-18 @ 15:03:30
URL: http://madeleinesophie.blogg.se/
Postat av: Nikita

åh ja får tårar i ögonen =)

verkar ju som en perfekt förlossning :D



hon är så sööööt lilla thelise! fint namn också!

2010-04-21 @ 19:29:36
URL: http://nikital.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0