Blöjfri

Publicerat: 2012-02-25 Kl: 20:01:28 | I kategori: Allmänt


Thelise gör mamma stolt för varje dag som går. Förutom att hon pratar så bra, sjunger flera låtar och gör gester till.(inte helt rent), räknar till tio så känner hon när hon är kissnödig. Efter hon hade duschat igår var hon naken. Hon satt inne och såg på gladiatorerna med W. Så kom hon plötsligt springandes mot toa och sa "kissa kissa kissa", lyfte upp henne och mycket riktigt kissade hon. Detta har hänt flera gånger så jag är rätt säker på att hon blir blöjfri under kommande sommar!

Vill låta hon vara mer naken för att hon ska få träna men det blir så kallt, detta hus är inte sommarvarmt om jag säger så. Men så fort det blir varmare ute ska vi byta bort blöjan till små söta trosor.:)

Jag har hört av flera att tjejer brukar vara tidigare än killar när det gäller kisseriet. Stämmer det? W skulle precis fylla 3 när han vart blöjfri dagtid, natten har han fortfarande. Dels för att jag inte orkar byta om en olycka ska hända och dels för att han vissa kvällar dricker välling sent. Istället för kvällsfika som han inte är så förtjust i. Och jag har pratat med både bvc och hans läkare, det är inget som helst fel med att han dricker välling istället för frukost/kvällsfika. Vuxna dricker/äter även det. Sen att han inte behöver tjejernas "bebis" välling är en annan femma(lathet från min sida). Själv tycker jag att det är bra, hans cp-skada kräver mycket mer energi än ett "vanligt" barn så han står sig bra på det!:) Han äter som en fullvuxen karl men det är just pga det!

Men sen vi flytta till huset har blöjan varit torr varenda morgon förutom en då han inte hann till toan. Då var även jag full i kiss, ha ha! Så jag ska ta bort "nattblöjan" med så snart jag får tummen ur arslet och köper "kisskydd" till sängen.

Onödig för info kanske, men roligt för en stolt mamma!:)

Ha ha ha hittade en rolig bild från i somras när T hade ögoninflammation!


Kommentarer
Postat av: karla

min lille grabb är 3 år 3 månader nu ..han var tidigt..han har varit blöjfri på natten typ 10-11 månader nu och på dagen började före han var 2 år...men det är olika det dära =). skönt när dom börjar vara utan blöja...man får taa den tiden som tar. tedde dricker också välling i sängen innan han ska sova..han älskar välling..välling är jätte bra..spelar ingen roll vilken ålder...jag tycker att många slutar med välling för tidigt ... jag tänker sluta me det tills den dagen han inte vill ha det alls... kram på dig! du gör det bra för du har även 2 bonus barn också så fullt fart där hemma. men du gör ett toppen jobb =)...stolt ska du vara!!!!

2012-02-25 @ 20:32:04
URL: http://karlitalatina.blogg.se/
Postat av: Sara

Haha underbar bild! Hon verkar så go!

Men det du skrev om cp-skada, nu är jag säkert jätteokunnig och ber om ursäkt i så fall, men vad innebär den för honom?

Jag har kommenterat det förr men det tåls att säga, du verkar vara en så jäkla bra mamma. Det är fint att läsa om din kärlek till dina barn :)

2012-02-25 @ 22:19:28
Postat av: Evelina

Äntligen Karla, en som håller med mig!! :-) tack för dina fina ord:) och stolt är jag, som en tupp!:)



Sara. Ja W har en mild cp-skada. Cp är så klart förkortning för Cerebral pares, han är spastisk i vä ben. precis på gränsen att kallas "skada" för det ska egentligen sitta i båda benen och händerna Men det är vä ben som är "drabbad", han är stel i det och får botox+gips var 6 månad ungefär. När han anstränger

Benet blir det ja, spastiskt, dvs stelt och "hoppigt".

Om man inte vet det sedan tidigare så syns det inte på han.

Förutom då han är trött och utmattad, då haltar han/släpar på benet. Han själv är oberörd och bryr sig knappt, han har accepterat att han är speciell och han gör det till en "cool" grej. Allt handlar om självkänsla och självförtroende.:) jätte snurrig

Förklaring men jag hoppas att du förstod lite:)!

Ja tack! Dina ord värmer lika mycket varje gång!!:)

2012-02-25 @ 23:29:27
Postat av: Anonym

Jätte fin blogg!:):) Ja dem är verkligen världens gulligaste båda dina barn, ja du ska vara gryyymt stolt över dem, är tack vare dig, och du ska också vara jäääätte stolt över dig själv som gör det så bra och är sååån bra mamma!:):)

2012-02-26 @ 00:47:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0